mandag den 22. april 2013

En spiselig gave

Min søster og jeg har haft travlt i weekenden med at lave en spiselig tak-for-hjælpen-gave. Den endte med at bestå af alle disse lækre sager:
 
 

Disse valnødder i æblesirup er lavet efter inspiration fra Edits blog no ordinary cake. Selve opskriften er denne simple opskrift fra Camilla Plum.


På bloggen Valdemarsro fandt vi rigtig mange lækre opskrifter som vi lige skulle prøve af, fx denne skønne honning ristede müsli. Vi tilsatte et æble skåret i små tern inden det hele blev ristet i ovnen. Det smagte dejligt sødt og var helt sprødt og lækkert :)


Basilikumpestoen er lavet efter Camilla Plums opskrift. Tror den vil være rigtig god vendt med små nye kartofler eller måske til at dyppe små stykker franskbrød i.

 
 

Flødeboller har vi efterhånden prøvet at lave en del gange. Vi har prøvet forskellige opskrifter, men Blomsterbergs er helt klart de bedste. Vi lavede nogle almindelige flødeboller, der fik et lille drys pulveriseret hindbær på toppen. Og i resten af skummet kom vi lakridspulver i og de fik også et lille drys lakridspulver på toppen. Det ser super fint ud og så er det også let at se forskel på dem. Vi lavede dem i mini størrelser og så giver opskriften ca. 45 stk.


Knækbrødene er også bagt efter en opskrift fra Valdemarsro. De blev også virkelig gode, ikke sådan morgenmads-agtige, men mere sådan nogle, der vil være gode som en lille snack om eftermiddagen.


Chokoladekaramellerne er også en rigtig genganger her hos os :) De er fra Chocolat. Hver enkelt karamel er pakket ind i små stykker cellofan, så de ser rigtig fine ud og klistrer ikke sammen. Og så er man jo nødt til selv at spise "de grimme ender" :)


Saltmandler lavede vi efter denne opskrift fra Mad med hjerte. Vi lavede også Soya mandler, men dem glemte jeg vist at tage et billede af... Vi lavede dem af 2 dl mandler og 2 spiseskeer Teriyaki sauce, som bare blev rørt rundt på panden ved middel varme til soyaen var fordampet.


Her er alle de salte ting samlet til et gruppebillede :)


Og her alle de søde ting. Min kæreste printede lige alle labels til os. Og endelig kunne han forstå, hvorfor det er så vigtigt, at gemme alle små fine glas fra diverse madvarer, når de bliver tomme :)

 
Den færdige pakke. Det hele er pakket i en trækasse, der har været jordbær i - genbrug når det er bedst :)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...