mandag den 31. december 2012

Hjemmelavede flødeboller



Forleden lavede min søster og jeg disse lækre flødeboller fra Blomsterbergs opskrift. Vi undlod dog de frysetørrede hindbær og lavede almindeligt skum i stedet for. I halvdelen af både skummet og kransekagemassen kom vi lakridspulver i - nøj det blev godt!


I følge opskriften skulle der blive ca 20 stk, men vi lavede miniflødeboller og fik vist 47 stk. De fleste forsvandt på mystisk vis inden jeg fik taget billeder af dem...


Men der var da lige et par af de pæneste tilbage til denne lille julegave til en sød kollega :)


Før jul lavede jeg de her P-tærter - og det er noget af det nemmeste og lækreste juleslik jeg længe har lavet. Og faktisk er det vel ikke særlig julet, så mon ikke de skal prøves igen inden vi når jul næste år. Opskriften er fra Louises madblog.


De gjorde i hvert fald lykke på det her fad som jeg havde med til et møde et par dage inden jul.

søndag den 16. december 2012

Juleknas


Min far har fødselsdag i dag og han ønsker sig bare ingen ting! Så min søster og jeg har lavet denne æske med juleknas til ham. Og den blev han glad for :)


De her er med lys karamel med hakket pecannødder og nederst er der et lille lag med lys chokolade.


De her snebolde er lavet af marcipan æltet med Limoncello - en citronlikør og lidt revet citronskal. Det gør marcipanen blød og saftig, og gir en meget lækker citronsmag til alt det søde juleslik. Opskriften er denne her fra mad og bolig.


Til de her hindbærtrøfler er brugt denne her opskrift fra Dan sukker.


Baileykugler er bare noget af vores yndlings-juleslik - de er så lækre! Marcipanen er æltet med Baileys og tilsat hakket mørk chokolade og her er de pyntet med lidt frysetørret hindbær.


I vores familie blir det bare ikke jul før der er dadler med marcipan - det er en rigtig klassiker hjemme hos os :)


Her er det færdige resultat, pakket i en fin æske som egentlig var beregnet til muffins.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...